Over Lenthe

Lenthe – opgericht in 1995 – is een initiatief van het ondernemersechtpaar Don Akkermans en Ingrid Mulder. Vanaf het begin is Lenthe actief als uitgever van media en organisator van evenementen op het terrein van charitas, filantropie en non profits. Intussen is Lenthe uitgegroeid tot een actieve social enterprise die bestaat uit een BV en een flankerende stichting.

Vanuit de BV exploiteert Lenthe projecten en publicaties die zijn gericht op beslissers en fundraisers rond de jaarlijkse geldstroom van ca. €6 miljard privaat geefgeld voor het algemeen nut. Deze beslissers zijn zowel de leiders-bestuurders van filantropische en non profit-organisaties die geefgeld beheren en besteden, degenen die de gelden ophalen als ook de private donoren. De exploitatie van de BV vindt plaats op basis van de maatschappelijke missie om de genoemde doelgroepen te faciliteren door kennis(uitwisseling) en onafhankelijke informatie, en op basis van self liquidation.

De activiteiten van de BV worden ondersteund door de stichting Lenthe Foundation, dat in 2004 werd opgericht door het genoemde ondernemersechtpaar Akkermans-Mulder. Lenthe Foundation ondersteunt met name projecten die het contact tussen fondsenzoekende non profits en (potentiële) private financiers (particulieren, bedrijven en charitatieve fondsen) bevorderen. De steun bestaat concreet uit middelen, beschikbaar gesteld door de oprichters, en door kennis en tijd van medewerkers van Lenthe en van vrijwilligers. Door een schenking van de Foundation is vanaf 1 december 2016 het abonnement op het wekelijks verschijnende De Dikke Blauwe Journaal geheel kosteloos gemaakt. Hierdoor kunnen nog meer mensen kennis nemen van onafhankelijke informatie over maatschappelijke vrijgevigheid.

Sinds eind 2017 is er naast het opinieblad De Dikke Blauwe ook een vaktitel gelanceerd onder de naam 'The Fundraiser'. Deze titel omvat net als De Dikke Blauwe een website en een dagelijkse en wekelijkse nieuwsbrief. Daarbij wordt ook een full colur kwartaalmagazine uitgebracht.